Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası

Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası

'Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası'nı kazanan çocuk ailesiyle umreye gidecek'

Eyüp İlçe Müftülüğü ile Eyüp Kastamonulular Derneği (Kas-Der) ‘Hadi Çocuklar Namaza’ kampanyası başlattı. Kampanya sonunda camide en çok vakit namazına katılan çocuk, ailesiyle birlikte Umreye gönderilecek. Kampanyaya katılan çocukların tamamına bilgisayardan cep telefonuna kadar bir çok hediye verilecek.

28 Haziran 2012 Perşembe 11:36

 

`Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası`nı kazanan çocuk ailesiyle umreye gidecek
 
 

Eyüp İlçe Müftülüğü ile Kas-Der Eyüp Şubesi çocukları camiye alıştırmak, dini ve ahlaki eğitim almalarını sağlamak amacıyla ‘Hadi Çocuklar Namaza’ adıyla kampanya başlattı. Kampanyanın tanıtım ve bilgilendirme toplantısına İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Kas-Der Eyüp Şube Başkanı Enis Güven ve Eyüp ilçesinde görevli imamlar katıldı. Toplantıda, imamlara toplantı hakkında bilgi verildi. 

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, toplantının ardından basın mensuplarına kampanyayı değerlendirdi. “Çocukların camiyle buluşması bizim için önemli bir olaydır.” diyen Yaran, kampanyayı yaz kurslarının bir parçası olarak gördükleri söyledi. Rahmi Yaran, çocukların dini bilgileri ve Kur’an okumasını öğrenmesini önemsediklerini ifade etti. Yaran sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız cami ile tanışmalı camiyi sevmelidir. Bu proje buna katkıda bulunacaktır dedi. Çocuklar caminin onlara ait bir mekan olduğunu bilmelidir.”

 Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da, “Bu projeyi hayırseverlere sunduğumuzda beklentimizin üzerinde destek bulduk. Camilerin birer eğitim kurumu olarak da kullanılması lazım. Camilerin sadece yaşlıların gittiği yerler olmaktan çıkartılarak çocukların ve özellikle de gençlerin gittiği yerler haline getirmeliyiz. Umarım proje başarılı olur ve çocuklar cami ve cemaati severler.” şeklinde konuştu. 

 ‘BİRİNCİ AİLESİYLE BİRLİKTE UMREYE GÖNDERİLECEK’

 Kas-Der Başkanı Enis Güven ise, “Eyüp ilçesi genelinde 106 camide çocuklarımız, 1 Temmuz ile 10 Ağustos arasında camiye vakit namazına gittiklerinde namazlarını kıldıktan sonra oradaki imam ve müezzinden isimlerinin yazılı olduğu bir kupon alacaklar. 40 gün boyunca bu kuponu biriktirecekler. 40 gün sonra bu kuponlar teslim edilecek. 40 gün sonunda komisyon tarafından incelenecek. Katılımcıların tamamına çeşitli hediyeler verilecek. Ancak birinci olanı ailesi ile birlikte Umreye göndereceğiz. Kampanyayla amacımız; çocukların camilerdeki manevi havayı almaları. Kampanyanın tamamı sponsorların yardımıyla gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.

 40 gün sonunda birinciliği birden fazla kişinin elde etmesi halinde ise çocuklar arasında kura çekimi yapılacak. Kura sonucuna göre kazanan çocuk ailesi ile birlikte umreye gidecek. Kampanyaya katılan çocukların tamamına çeşitli hediyeler verilecek. 

 Haber Kaynağı: CHA

 

 

 
 


Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik