Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Çocuklarla ilgili Hadisler

Çocuklarla ilgili hadisler

 

1- “Beş vakit namazı, bir insanın kapısının önünden akıp giden bir ırmağa, namaz kılmayı da bu ırmakta her gün beş kere yıkanmaya benzetmiş” ve şöyle buyurmuştur: “Ne dersiniz, birinizin kapısının önünden bir ırmak geçse ve o kimse orada günde beş kere yıkansa bedeninde hiç kir kalır mı?” Sahabiler, “Kalmaz, Ey Allah’ın Resulü!” deyince Peygamberimiz: “İşte beş vakit namaz buna benzer. Allah namaz sayesinde günahları siler” demiştir. (Buharî)

 

2- Amr İbnu’l –As’ın rivayetinde : Resulullah’a bundan (namazın çocuğa ne zaman emredileceğinden) sorulmuştu:

“Çocuk sağını solundan ayırmasını bildi mi, ona namazı emredin.” Buyurdu. /Ebu Davut, salat 26, 497)

 

3- Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: “Çocuklarınıza yedi yaşında namazı emredin, (kılmamaları halinde)  on yaşında namazdan dolayı cezalandırın.” (Ebu Davud)

 

4- Abdullah İbnu Şeddad, babası (r.a.) ‘tan naklediyor: Der ki: Resulullah (s.a.v.) akşam namazının (yani akşam ve yatsının) birinde yanımıza geldi. Hasan veya Hüseyin’den birini taşıyordu. Resulullah (s.a.v.) öne geçip çocuğu yere bıraktı. Sonra tekbir getirip namaza durdu. Sonra namaz sırasında uzunca bir secde yaptı.

Babam devamla dedi ki. “ ( Secde çok uzadığı için ) başımı kaldırıp baktım. Bir de ne göreyim! Secdede olan Resulullah’ın sırtına çocuk binmiş duruyor.Ben hemen secdeme döndüm. Namaz bitince, Resulullah (s.a.v.)’e cemaatten:

“Ey Allah’ın Resulü! Namaz sırasında öyle uzun bir secde yaptınız ki, bir hadise meydana geldi zannettik veya sana vahiy indi zannettik!” diye soranlar oldu.

“Hayır! Dedi, “Bunlardan hiçbiri olmadı. Velakin, oğlum sırtıma bindi. Ben, acele edip hevesi geçmeden sırtımdan indirmeyi uygun bulmadım ( kendisi ininceye kadar bekledim.).” (Nesai,iftitah 83)

5- İbn Abbas (r.a) der ki, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: ”Namaz kılmak istediğin zaman güzelce abdest al, el ve ayak parmaklarının arasına da suyu ulaştır.” ( Tirmizî, Taharet - 35 )

6- İbni Abbas (r.a)’den gelen bir rivayette : “Bir gece teyzem Meymune’nin evindeydik. Resul-i Ekrem de vardı. Allah Resulü gecenin bir bölümünde kalkıp abdest aldı. Peşinden ben de kalkıp tıpkı onun gibi abdest aldım. Beraber namaz kılmak için sol tarafına durdum. Nebi (s.a.v.) beni sağ tarafına çekti.” ( Buharî )

7- Peygamberimiz Hz. Enes (r.a)’e: “Yavrucuğum namazda sağa sola bakma. Sağa sola bakmak namaza zarar verir.” ( Tirmizî, Salât - 413 )



Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik