Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Çocuğu Namaza Alıştırmak

Çocuğu Namaza Alıştırmak

  

Ve çocuğumuz 7 yaşında Hadis-i şerifin ışığında çocuğumuzu namaza başlatmalıyız Zorlamadan sevdirerek namaz kılmasını nasıl sağlayabiliriz Ya da 7 yaşını çoktan geçti, ama biz hâlâ namaza alıştıramamışız çocuğumuzu Israrlarımız, uyarılarımız sert çıkışlarımız hatta kızıp bağırmamız netice vermiyor mu? Bir vaktini kılsa diğerlerini unutuyor mu? Peki bu durumda ne yapmalıyız?

 

Öncelikle birinci problemimizi ele alalım:

Peygamber Efendimiz (asm) 7 yaşına geldiğinde çocuklara namaz kıldırılmaya başlanmasını öğütlemiştir 10 yaşına geldiğinde hâlâ namaz kılmıyorsa biraz daha sıkı disiplin altına alınmaları gerektiğini bildirmiştir .

Gelelim çocukların 7 yaşında namaza başlaması konusuna…

Bu yaş bazıları için erken gelebilir Her sözü vahiy kaynaklı olan ve “Benim ağzımdan Rabbimin istediğinden başkası çıkmaz” buyuran Efendimiz (asm) elbette Rabbimizin emri dâhilinde konuşmuştur

Demek ki Rabbimiz, günahsız, sâfî, masum ruh ve bedenleri kıyamda rükûda secdede istiyor Minik elleri temiz ağızları duâda istiyor Bu duâlar belki çocukça oluyor, kaybolan bir oyuncak, çok sevdiği bir çikolata ama tertemiz ellerin divanına açılmasını yalansız gıybetsiz dillerin “Allahım! Allahım!” demelerini istiyor ki o çocuklar ilerleyen yaşlarda da yine Allah’ın huzurunda olabilsin Yine ellerini yüce divana açabilsin, yine duâlar edebilisin Yani en önemli kulluk vazifesi olan namaza çocukluktan itibaren alışsın .

Bilindiği üzere buluğ çağına gelmiş bir genç namazla mükelleftir.

Evvelki yaşlarda hiç namaz kılmamış bir çocuk gençliğe geçtiği ve namaz kılmakla mükellef olduğunda nasıl düzenli olarak 5 vakit namaz kılabilir? İşte, alışkanlık kazanması için 7 yaşında namaza başlatılmalıdır Eğer çocuk namaz kılınan bir evde büyüyorsa namaza başlaması hiç zor olmaz Çünki 0-6 yaş arası öğrenmenin altın çağı olarak tanımlanır Kişinin davranışlarıyla ilgili öğrenimlerinin % 70’i bu yaşta gerçekleşir Çocuklar bu dönemde işitme, görme, dokunma, tat almayla dış dünyadan uyarılar alır Ve bu uyarılar şuuraltını beslediği için çocuğun davranışlarını olumlu ya da olumsuz olarak etkiler.

 

 


Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik