Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Çocuğa din eğitimi vermek, namaza alıştırmak nasıl olmalı?

Çocuğa din eğitimi vermek, namaza alıştırmak nasıl olmalı?

Soru:
11 yaşında erkek evlat sahibiyim. Ben çocuğumu namaza alıştırıp devam ettirmede kendime bir yol çizemedim. Zaman zaman nasihat ediyorum. Zaman zaman kızıyorum, zaman zaman da ödül veya ceza ile namazı kıldırtmaya çalışıyorum. Ama her türlü yolda sonuç çok verimsiz oluyor. Kafam da karmakarışık. Acaba kendi haline mi bıraksam iyi olur, ve yahut her ne olursa olsun yılmadan namaz kılmasını sağlamaya mı çalışmalıyım; cevabını tam olarak bulamadım. Ne yapacağım konusunda bana bilgi ve tecrübelerinizi aktarırsanız, çok memnun kalacağım. Cenab-ı Hak emeğinizi zayi etmesin.

Cevap:
Çocuğu zorlamayın, nefret ettirecek davranışlardan sakının. Sevgiyi ve ödülü araç olarak kullanın. Örnekliği ön planda tutun. Allah'a yalvarın, inşaallah muvaffak olursunuz.

 


Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik